Groepen

Deze groep is voor volwassenen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, die zichzelf makkelijk wegcijferen en conflicten uit de weg gaan. Ook kan het zijn dat je niet zo goed weet wat je wensen zijn en het moeilijk vindt om richting te geven aan je leven.

In deze groep ga je opnieuw naar jezelf leren kijken en ervaren wie jij bent, wat je wensen en behoeftes zijn en wat jou persoonlijke kwaliteiten zijn. Ook wordt er spelenderwijs geoefend met het aangeven van je grenzen en het uiten van je gevoelens.

Je hoeft niet creatief te zijn om mee te doen.

Werkwijze: Dit is een gesloten groep van 10 sessies.
Data: in overleg.
Tijd:
Tarief :
Vergoeding: is mogelijk via de aanv. verz. van oa. de Friesland Zorgverz.(zie vergoedingen)
Locatie: Praktijk voor beeldende therapie, Sneek
Aanmelden: Vooraf vindt een intake/kennismaking plaats
.

Dit is een groep voor volwassenen vanaf 60 jaar die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt zoals een ernstige ziekte of het overlijden van een partner/geliefde en die moeite hebben om hun dagelijks leven weer op te pakken of moeite hebben met het leggen van contacten en zich vaak eenzaam voelen.

Via gesprekken en beeldende opdrachten kunnen gevoelens worden gedeeld, ervaringen worden uitgewisseld en wordt het eigen verwerkingsproces op gang gebracht. Contacten leggen, lekker samen bezig zijn en ruimte voor het eigen verhaal zijn kernwoorden voor deze groep.

U hoeft niet creatief te zijn, iedereen kan meedoen.

De groep wordt begeleid door Jeftha Jeremiasse, creatief therapeut beeldend, die naast de eigen praktijk werkzaam is geweest bij GGZ Friesland Ouderenzorg.

Waar: Sneek
Wanneer: in overleg
Kosten:
Vergoeding: Vergoeding is mogelijk via de aanvullende verzekering van oa. de Friesland Zorgverzekeraar.

Informatie of aanmelding

Wilt u meer informatie of een kennismakend gesprek dan kunt u bellen, tel: 06-27220497 of een mail sturen info@jeftha-creatievetherapie.nl

De praktijk biedt cursussen voor jongeren die opgroeien in een gezin waar een van de ouders psychische problemen heeft.

Deel zijn van een gezin waar vader of moeder psychische problemen heeft is niet altijd even makkelijk. Misschien heb je te maken met wisselende stemmingen van je ouder die je als onvoorspelbaar, verwarrend en onveilig ervaart. Ook kan het zijn dat je je verantwoordelijk voelt voor het welzijn van je ouder of dat je je schuldig voelt als het met die ouder minder goed gaat. Het praten hierover met andere leeftijdgenoten kan lastig zijn, omdat je je schaamt of omdat je denkt dat ze je toch niet begrijpen.

Als je jezelf hierin herkent, dan is deze cursus helemaal bedoeld voor jou!
In deze groep ontmoet je andere leeftijd- en lotgenoten en zul je ervaren dat je niet de enige bent die met deze onderwerpen te maken heeft.
Tijdens de bijeenkomsten zullen gesprekken en spelvormen worden afgewisseld zodat er ruimte is voor leerzame momenten, maar ook voor gezelligheid en ontspanning.

Doel van de cursus:

– Her- en erkenning van elkaars situatie
– Gevoelens en ervaringen delen
– Informatie krijgen over de mogelijke gevolgen van de ziekte
– Vaardigheden krijgen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeftha Jeremiasse of een email sturen.